ACAMINAR TRAVEL 
      
      ACAMINAR TRAVEL
      Register and you will receive our hikers newsletter
Home Directory Catalogue Agenda Magazine Territory Links Extranet
> Territory > Listing/Search > Maresme (County)
19/09/2021 Login Register es ca english


Search a territory name (or part of a name)

Maresme (County) - Hiking Geographic Card
Image:
Origin: wikipedia
License of use: GNU-GFDL
Name
Maresme
Territory type
County
Administrative location
Spain
    Catalonia
        Barcelone
Relation tree
Accomodation
publications
Detailed description Also in other languages:
Comarca litoral que s'estén entre Barcelona i la Costa Brava, estreta franja als vessants i als peus de les muntanyes de la serralada Litoral —serres de Sant Mateu, del Corredor i de Montnegre (les dues darreres formen un parc natural)— de platges llargues i sorrenques on aflueixen una sèrie de rieres formades a les muntanyes esmentades. Mataró n'és la capital i comprèn poblacions amb molta personalitat i vitalitat: Arenys de Mar, Calella, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, entre d'altres.

La clara unitat geogràfica de la comarca no es correspon amb la seva història: el sector des de Montgat a Caldes d'Estrac (Baix Maresme) formà part des de l'edat mitjana de la diòcesi, comtat i vegueria de Barcelona, mentre que el sector d'Arenys de Mar a Tordera (Alt Maresme) ho féu de la diòcesi, comtat i vegueria de Girona. El perill de pirates féu que les poblacions antigues fossin apartades de la costa (anomenades de Dalt o de Munt), mentre que els antics barris pescadors es van convertir des del s. XVIII en nuclis importants. L'economia havia estat tradicionalment de base agrícola (horta, flors), marinera (pesca i navegació) i la industrialització hi tingué gran incidència (especialment tèxtil).

Però els darrers decennis ha esdevingut —per la benignitat del clima i la bellesa del paisatge i també la proximitat amb Barcelona— una comarca eminentment turística, especialment a l'Alt Maresme (Calella, Pineda, Malgrat, Arenys de Mar), i residencial per la proximitat de Barcelona, especialment al Baix Maresme. Aquesta comarca disposa d'una bona infraestructura turística (hotels, càmpings, ports esportius,golf, etc).


Description - Author: webmaster
Origin: wikipedia
License of use: GNU-GFDL

Become voluntary to edit description, map or images.  

   


      ACAMINAR TRAVEL

Home | Who we are? | Legal notice | Contact | Publicitat
Except as otherwise noted, original content of this website is licensed under a License Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2021