BONVIURE 
      
      ACAMINAR TRAVEL
      Regístrate y podrás suscribirte al boletín de senderismo
Inicio Directorio Catálogo Agenda Revista Territorio Enlaces Extranet
> Revista > Listado > Artículo
13/06/2021 Iniciar sesión Registrarme español ca en


      EQUIP D'ACTIVITATS AMBIENTALS - 2020

Revista - Artículos (Artículos informativos de senderismo, Espacios Naturales y otros)
.. Itinerànnia, es també això !
EditorCarme Bo Tubau
Fecha01/09/2007
Autor: Ferran Miquel i Rigau Origen: Revista Pànxing Pirineus
Licencia de uso: Creative Commons BY-NC-SA
.. Itinerànnia, es també això !

Segurament els arguments que tot seguit expressaré no son exactament els que varen inspirar l’inicií del projecte Itinerànnia, però segur que reforçaran el convenciment que aquesta iniciativa a d’anar endavant.

-Com les modes, tot torna... ara li torna a tocar a l’excursionisme , a finals del XIX i principis del XX hi va haver una corrent cultural. Basant-se en l’excursionisme i la recerca de les tradicions i el folklore va portar als il•lustrats de l’època a recórrer totes les valls i cims dels Pirineus, per tal de fotografiar i recopilar tot allò que un dia es podia perdre.

Avui els turistes “del Nord enllà...” vénen a casa nostra pel clima , pel territori i per la varietat del paisatge, per a ells el senderisme forma part d’una nova manera de viure, d’il•lustrar-se, de gaudir descobrint nous llocs i noves cultures. ...Itinerànnia vol facilitar tot això.

Omplir els sentits, és un repte desitjat per molts, i aconseguit per pocs. Solament per aquells que són capaços de trobar el benestar en les coses més senzilles, aquells qui cerquen la felicitat en el seu interior i qui desitgen trobar la resposta en els orígens, el món rural és la millor enciclopèdia per saber d’on venim i on anem.... Itinerànnia vol facilitar tot això.


Els aires dels prats i les muntanyes netegen el nostre interior i la nostra ment, un motiu per conscienciar-nos que els bons paisatges són el millor actiu per un territori que es vol dedicar al turisme,i sensibilitzar als nostres visitants que la preservació de la natura és indispensable per una vida millor.... Itinerànnia vol facilitar tot això.

El patrimoni monumental quasi sempre està immers en zones de gran qualitat ambiental i els millors indrets de qualitat ambiental estan en les zones de gran valor natural, és com el peix que es mossega la cua , no hi ha una cosa sense l’altra. A tall d’exemple, sabeu que els monestirs estan implantats en els llocs més bonics i millors del territori, ja que els homes i dones culturalitzades del moment podien decidir on volien viure. La gent d’avui també sap molt bé on vol anar. El Cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Natural de l’Albera , el Parc Natural de la Garrotxa, l’espai protegit de les capçaleres del Ter i del Freser, etc... Sant Pere de Rodes , St. Quirze de Colera, Sta. Maria de Vilabertran, Besalú, Sta. Pau, St. Pere de Camprodon, St. Joan de les Abadesses, Sta. Maria de Ripoll, La vall de Núria, etc...tot aixó és Itinerànnia.

A principis de segle passat les classes benestants de Barcelona , ja cercaven en el nostre territori les aigües medicinals i el clima per fer vacances. Fins i tot la tendència a la vida sana fins hi tot s’ha implantat com una nova manera de fer turisme, en diem de salut, caminar és la millor recepta per tenir una vida més saludable, Avui els turistes més experts, del centre i del nord d’Europa, també ens trien per fer vacances de salut, per desconnectar del brogit de la feina diària, perquè el nostre territori és una destinació de pau i tranquil•litat,... per que Itinerànnia, és també això

La historia, les llegendes , les persones, el passat i el present, són els millors ingredients per a fer un país interessant, ..Itinerànnia està en un lloc interessant..,

El repte és ser, i a no trigar, la primera destinació en turisme de salut del continent, Per caminar no calen grans infraestructures, ni equipaments, ni inversions econòmiques desmesurades, però si que calen, establiments ben preparats i confortables per facilitar, desprès d’una bona ruta, una ràpida recuperació de l’esforç que aquesta pràctica representa. Al voltant del senderisme s’iniciaran un munt d’activitats econòmiques complementàries que caldrà cobrir. S’obren noves expectatives de negoci en el mont rural , les quals tindran a veure amb donar servei al turisme de salut..en aquest sentit Itinerànnia és una esperança..

Per assolir cims i objectius a la vida, cal fer com els muntanyencs, sempre amunt i mirant endavant...Itinerànnia és aixó...

Ferran Miquel

Aquest article fou publicat a la revista Pànxing Pirineus a la primavera de 2007
  Haz clic en la imagen que quieres ver
el Ripollès des de Montgrony
el Taga
plegament d'Armàncies
cavalls prop del camí
fem camí


      PEUDEGAT

Inicio | ¿Quienes somos? | Nota Legal | Contacta con nosotros | Publicidad
Excepto donde se indique, el contenido de este sitio web está protegido por una licencia Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018