BONVIURE 
      
      AMADABLAM AVENTURA
      Regístrate y podrás suscribirte al boletín de senderismo
Inicio Directorio Catálogo Agenda Revista Territorio Enlaces Extranet
> Revista > Listado > Artículo
13/06/2021 Iniciar sesión Registrarme español ca en


      VACACIONES DESCONECTA

Revista - Artículos (Artículos informativos de senderismo, Espacios Naturales y otros)
Itinerànnia
EditorCarme Bo Tubau
Fecha01/09/2007
Autor: Itinerànnia Origen: Pànxing Pirineus
Licencia de uso: Creative Commons BY-NC-SA
ITINERÀNNIA
Xarxa de senders
Ripollès-Garrotxa-Alt Empordà

CAMINAR I ASSABORIR EL TERRITORI


Des de ja fa temps es va començar el projecte ITINERÀNNIA, una xarxa de senders interterritorial de més de 2.500 quilòmetres. El projecte suposa una de les primeres iniciatives de cooperació territorial en matèria turística i s´ha impulsat des de les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l´ Alt Empordà.

ITINERÀNNIA recupera les antigues vies de comunicació entre els pobles, per poder arribar a qualsevol racó, a qualsevol petit indret. La xarxa es retroalimenta dels actius naturals i culturals de tres àrees que són els principals atractius de visitants al nostre país i permet caminar del Pirineu fins al mar.

Serà el primer espai senderista de l’Estat que aplica el concepte de xarxa viària en àrees rurals, estructura que permetrà a l’usuari arribar a qualsevol punt del territori des de qualsevol lloc i moure’s amb absoluta llibertat i total seguretat per la zona.

Si en cotxe es pot arribar a qualsevol racó, ara, a peu, també serà possible. Com si es tractés d´una xarxa de carreteres, us podreu endinsar pels racons més emblemàtics de les nostres terres, descobrireu paratges de gran bellesa i disposareu d´una àmplia oferta d´activitats, restaurants i allotjaments propers als camins, on podreu descansar, gaudir de la gastronomia, i practicar l´activitat que més us agradi.

S’ha fet una selecció molt acurada de camins, seguint una metodologia i uns criteris comuns a les tres comarques. Aquests criteris són, per exemple, valorar si es passa a prop d’algun establiment turístic, d’algun servei bàsic de la comarca, d’algun recurs de molt alt interès... la xarxa ja està definida.

Desplegament de la xarxa en dues fases

La totalitat dels camins de la xarxa, estaran perfectament senyalitzats cap al mes de novembre de 2007.

Degut al nombre de quilòmetres de la xarxa, més de 2.500, s’ha hagut de desplegar en dues fases.

La primera fase, que inclou la neteja i marcatge de tots els senders acaba de finalitzar a la Garrotxa i a la zona oest de l´ Alt Empordà (fins a arribar a la N-II), ja es poden fer doncs, els primers "tastets" per aquesta nova xarxa.

Ja podeu gaudir i caminar per tota la Garrotxa i una part de l´ Alt Empordà.
La segona fase inclourà la resta de l´Alt Empordà i tota la comarca del Ripollès i està previst que l´acondicionament d´aquesta part de la xarxa finalitzi el novembre de 2007.

Camineu per la xarxa i pas a pas podreu descobrir...allotjaments amb encant, cuina tradicional, ermites romàniques, boscos silenciosos, cales captivadores, cuina d´autor, guies de natura, terres llegendàries, poblets encisadors, volcans adormits...

Com seguir la xarxa

La xarxa permet anar de qualsevol punt a qualsevol altre, en els dos sentits (com si fos una xarxa de carreteres). No té un inici i un fi, cadascú pot decidir el tram que vol fer en funció de: el temps que hi vulgui dedicar, els atractius que hi pot trobar, el lloc on vol dinar, l´establiment on està allotjat... Els camins d´ Itinerànnia passen per quasi tots els pobles.

Els senyals que trobareu en els camins:

SENYALITZACIÓ HORITZONTAL (pintada en el camí)

Seguiment del camí recte -

Camí erroni X

Camí a la dreta o a l’esquerraSENYALITZACIÓ VERTICALLa senyalització vertical consta d´un pal alt amb una banderola que indica com a màxim 4 topònims de poblacions. Des del punt on està situat el pal, aquests indrets estaran com a màxim a 6 hores de camí.

La senyalització vertical es trobarà a tots els encreuaments de xarxa, i en alguns lloc on el camí pugui ser especialment dubtós.

CARTELLERES


Trobareu una cartellera a cada població de dues cares, que permetrà situar-se i continuar per la xarxa:
Cara 1. Lloc on esteu situats i cap a on va el camí.
Cara 2. Mapa de tota la xarxa de la comarca i un mapa més petit amb les tres comarques


Informació: www.itinerannia.net

info@itinerannia.net
Telf. Informació: 902 11 93 37

Aquest article fou publicat a la revista Pànxing Pirineus a la primavera de 2007
  Haz clic en la imagen que quieres ver
de la Mediterrània al Pirineu


      ACAMINAR TRAVEL

Inicio | ¿Quienes somos? | Nota Legal | Contacta con nosotros | Publicidad
Excepto donde se indique, el contenido de este sitio web está protegido por una licencia Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018