TABEI ADVENTURES BRETAÑA FRANCESA
      
      AMADABLAM AVENTURA
      Regístrate y podrás suscribirte al boletín de senderismo
Inicio Directorio Catálogo Agenda Revista Territorio Enlaces Extranet
> Revista > Listado > Artículo
08/07/2020 Iniciar sesión Registrarme español ca en


      CORDADA

Revista - Noticias (Noticias del mundo senderista)
SENDERISME I NORDIC WALKING CARDIOPROTEGITS
EditorJordi Pau Caballero Oller
Fecha31/07/2014
Guies del Pirineu i Nordic Walking Pirineus, situats al Pirineu català, desenvoluparan a partir d´aquest mes d´agost, els seus programes de senderisme i de marxa nòrdica, amb el segell d’ "activitats cardioprotegides". A la motxilla que habitualment porta el seu guia i instructor, a la farmaciola se li va a afegir un desfibril•lador extern automàtic DEA-. Un DEA és un equip que avalua el ritme cardíac de la víctima, i administra una descàrrega elèctrica al cor quan detecta un ritme desfibril•lable, i que ens pot ajudar quan una persona pateix una aturada cardíaca. 

Les dues entitats van iniciar la primavera de l´any passat una campanya de micromecenatge, a través del Projecte Salvavides, per al finançament d´un DEA per a personal no sanitari. Diversos actes i caminades van servir per recollir fons mitjançant les aportacions de les polseres salvavides. Un any després, adquireixen un equip DEA Lifepak CR Plus, que és apadrinat en un acte celebrat el passat dimarts 15 de juliol a la Residència de Puigcerdà, pel Dr Enric Subirats, especialista en Medicina d´Urgències de Muntanya, per Emma Roca, campiona del món de raids, que està realizant el doctorat sobre el projecte SUMMIT (salut en les ultramaratons i els seus límits); per l´alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira i els assistents a l´acte, i pels centenars de persones que han col•laborat en la campanya.

La primera sortida de senderisme amb el nou equip té lloc el dia 21 de Juliol, consistint l´activitat en una ascensió al Puigmal (Ripollès), i el dimecres 23 de juliol es celebra la primera sortida de marxa nòrdica cardioprotegida, a la ruta del Mirador de Gresolet a Gósol (Berguedà), transcorrent part pel GR del Camí dels Bons Homes. El DEA -que pesa uns 2 kg, al costat del material auxiliar de RCP- ja forma part de l´equip de seguretat per a les sortides dels diferents programes de senderisme Cerdanya Activa, dels hotels i càmpings de la Cerdanya, i de Vacances en Família, dels albergs MD de les Neus (la Molina) i La Valira (la Seu d´Urgell) de la Generalitat, així com dels cursos, tallers i sortides de Nordic Walking Pirineus. 

Des de Guies del Pirineu i Nordic Walking Pirineus, es valora molt la didàctica, l´exemple a donar, i els valors a transmetre en les activitats que organitzen des d´ambdues entitats. La muntanya sempre ha estat un espai privilegiat per a l´aprenentatge de coneixements, i on experimentar vivències que comporten la transmissió de valors i aptituds. Perquè anar amb un guia, a més de ser una experiència culturalment i físicament satisfactòria, sigui una divisa de salut. 

Com va començar tot:

Per a més informació
Jordi-Pau Caballero
00(34)637 729 612
  Haz clic en la imagen que quieres ver
Jordi-Pau Caballero ens presenta el DEA Lifepak CR Plus
Material de primers auxilis: farmaciola, DEA, pocket mask, telèfon mòbil i acreditacions
Acte de presentació a Puigcerdà, amb el Dr. Enric Subirats, Emma Roca, i l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira
Primera activitat de Nordic Walking cardioprotegit, 23 de juliol
Certificació participació campanya


      AMADABLAM VIAJES Y AVENTURA - verano

Inicio | ¿Quienes somos? | Nota Legal | Contacta con nosotros | Publicidad
Excepto donde se indique, el contenido de este sitio web está protegido por una licencia Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018