GIROGUIES
    
      BONVIURE
      Regístrate y podrás suscribirte al boletín de senderismo
Inicio Directorio Catálogo Agenda Revista Territorio Enlaces Extranet
> Directorio > España > Cataluña > Gerona > Giroguies Senderisme
19/09/2018 Iniciar sesión Registrarme español ca en

PATAGÒNIA I TERRA DEL FOC: ARGENTINA I XILE
Título: PATAGÒNIA I TERRA DEL FOC: ARGENTINA I XILE
Tipo de Producto: Viajes y Trekking  [?]
Idiomas: Catalán, Español
Organización: Guiado [?]
Duración: Vacaciones 
  17 días de viaje
Nivel: Medio  (**)
   Dificultad técnica:   Moderado [?]
   Esfuerzo físico:   Moderado [?]
Destino/zona: Argentina - Xile
Alojamientos: Camping, Refugio, Hotel
Transportes: Bus privado, Barco
Entorno: Llano, Media Montaña, Alta Montaña, Pueblos / ciudades
Interés: Deportivo, Turístico, Naturaleza, Paisaje, Cultural, Aventura, Social, Salud, Otros
Usuarios: Parejas, Grupo de amigos, Singles, Familias, Senior
Participantes: mínimo=1 máximo=15
Ver imagen mas grande

Info y reservas
972303886
636490830
Contactar Giroguies Senderisme
Fechas y precios:
02/11/2018-18/11/2018
2570 €
en habitació compartida i bany compartit, generalment són de 4 persones
2850 €
en habitació doble amb bany privat
Descripción
Tot i les espectaculars vistes que gaudirem fent aquest programa, s´ha de tenir en compte que aquest no té ni grans desnivells ni caminades molt llargues ni dificultats tècniques.

El Cerro Torre, el Fitz Roy, les Torres del Paine i els Cuernos del Paine, son impressionants agulles de roca que s´eleven de la immensa plana Patagònica, i que ens acompanyaran al llarg d´aquest tresc. Glaceres com el Perito Moreno, Grey, Upsala i Viedma formen part del Hielo Sur, la massa de gel continental més gran del planeta. Els cels clars i unes magnífiques postes de sol, les pampes inhòspites acompanyades de solitàries estancias amb milers d´ovelles, els guanacos, etc. ens oferiran sempre unes espectaculars imatges. Per acabar creuarem l´Estret de Magallanes per poder observar la natura en el seu estat més pur i arribar a l´illa de Terra del Foc que de ben segur ens farà tenir uns records inoblidables.

Itinerari:

Dia 1: VOL CAP A ARGENTINA(nit a bord)

Dia 2: EL CALAFATE
Recepció a l´aeroport per traslladar-nos a El Calafate, un bonic poble situat al costat del Lago Argentino. Allotjament i sopar.

Dia 3: BUS A EL CHALTEN - CAMPAMENT POINCENOT
Després d´esmorzar, ens dirigim en bus a El Chalten un petit i pintoresc poble de la cordillera al peu del Fitz Roy. Per arribar-hi recorrem 220 Km a través de l´estepa patagònica i ens aturarem en una pintoresca estancia per gaudir de les seves tortas artesanes. Des d´allà les vistes del llac Viedma són immillorables.
Un cop arribats a El Chalten començarem el nostre tresc, portant només l´indispensable per tres dies de marxa durant els quals ens allotjarem en campaments dins del Parc Nacional de los Glaciares. Caminem pel camí que faldeja el Rio de las Vueltas fins als primers miradors del Cerro Fitz Roy, després caminarem unes 2 hores més, una caminada tranquil·la sense guanyar alçada per arribar al nostre campament (PC) (l’equipatge que no utilitzem els dies de tresc, es quedaran a El Chalten i el recollirem el dia 5 al tornar del tresc). El campament està pre muntat amb amplies tendes iglú. Dins de cada una d’elles hi ha màrfega inflable i un sac de dormir. El campament compta amb una tenda cuina i una tenda menjador amb taula, bancs. Els sanitaris són banys tipus letrina (àrea agreste)

Dia 4: CAMPAMENT LAGUNA CAPRI - LAGUNA DE LOS TRES
D´hora i portant només una mica de roba d´abric i la càmera fotogràfica remuntem el Chorrillo del Salto, on gaudirem de les impressionants agulles del Fitz Roy.
Arribarem fins al Campament Base del Fitz Roy anomenat Rio Blanco. D´aquí, una pujada d´una hora i mitja de durada ens porta fins a un dels miradors més espectaculars del Parc, la Laguna de los Tres. El Fitz Roy i les seves agulles s´eleven verticalment al davant nostre uns 1500 metres. Tornada al campament de la Laguna Capri. (5h aprox.) (PC)

Dia 5: CERRO TORRE - EL CHALTEN
Al matí deixem la Laguna Capri fins a trobar el camí que passa per la Vall de les Lagunas Madre e Hija. Travessant un espès bosc, baixem a la vall del Cerro Torre, per on corre el riu Fitz Roy, el qual remuntarem fins al seu naixement a Laguna Torre. Aquesta llacuna tancada entre morenes generalment amuntega icebergs que es desprenen del Glaciar Grande, que cau en el seu extrem oest. L´impressionant grup d´agulles del Cerro Torre, amb els seus esvelts 3128 metres d´alçada, emmarquen el paisatge.
Recorrem les rodalies de la Llacuna Torre amb vistes del Cerro Solo i Glaciar Adela. Al capvespre tornem a El Chalten. (MP)

Dia 6: EL CHALTEN - LOMA DEL PLIEGUE TUMBADO
Aquest turó, situat immediatament al Sud del riu Fitz Roy, tanca per aquest costat la Vall del Cerro Torre i ofereix algunes de les panoràmiques més belles sobre el conjunt de muntanyes de la zona, incloent el Fitz Roy, el Cerro Torre i les seves valls i glaceres.
Segons les aptituds del grup, podem triar els miradors intermedis de la muntanya (situats a uns 900/1000 metres d´alçada), o intentar arribar al cim, que es troba a 1500 metres d´altura amb 1100 de desnivell sobre el poble. La caminada és per estepa, matoll, bosc i prat alpí. Des del cim podrem veure tant el Fitz Roy com el Cerro Torre, l´impressionant vall de glaceres que hi ha entre tots dos, així com les muntanyes elevant-se des dels Hielos Continentales. Tornem a dormir a l´allotjament de El Chalten. (MP)

Dia 7: EL CHALTEN - EL CALAFATE
Pel matí cada participant pot optar per recórrer lliurement el poble de El Chalten o triar alguna de les excursions opcionals que allà s´ofereixen. Per la tarda tornem a El Calafate. (DE)
Excursió opcional (no inclosa en el programa): Caminada per la glacera Viedma.

Dia 8: EL CALAFATE - GLACERA PERITO MORENO
Després d´esmorzar, sortida en bus cap a la península de Magallanes, àrea on es troba la famosa glacera del Perito Moreno. Després de 80 km, arribem al Glaciar Moreno; una caminada curta ens permetrà apreciar el Canal de los Témpanos i obtenir diferents vistes. Aprofundint en temes de glaciologia, a la zona de les passarel·les gaudirem del lloc i veurem i sentirem les permanents ruptures de petits i grans blocs de gel que es desprenen de les seves parets frontals de més de 60 metres d´alçada. Al vespre tornarem cap a El Calafate. (DE)
Excursió opcional (no inclosa en el programa): navegació Canal de los Témpanos

Dia 9: EL CALAFATE - TORRES DEL PAINE
Pel camí podrem gaudir de les boniques vistes de l´estepa patagònica. Choiques i flamencs són comuns de veure. Després de 4h arribarem a la frontera entre Xile i l´Argentina, l´anomenat pas Cancha carrera/ Cerro Castillo. Continuarem la marxa per arribar al Parc Nacional Torres del Paine, anomenat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Entrant al parc, baixarem del bus i farem una curta caminada que ens permetrà gaudir les primeres vistes del Parc i començar a familiaritzar-nos amb l´abundant flora i fauna. Arribem al nostre campament al peu del massís al vespre. Total del viatge 6 h, més 1 a 2 h aproximadament de caminada. Campament Les Torres (PC)
El campament està pre muntat amb amplies tendes iglú. Dins de cada una d’elles hi ha màrfega inflable i un sac de dormir. El campament compta amb una tenda cuina i una tenda menjador amb taula i bancs. (àrea amb serveis)

Dia 10: LAS TORRES - VALL DEL RIU ASCENSIO
Aquest dia el dedicarem a una de les caminades clàssiques i més espectaculars del Parc: el camí a les Torres del Paine. Després d´esmorzar, ens dirigirem al pont sobre el riu Ascensio i remuntarem aquesta bonica vall. Al cap d´1 hora de pujada la vall s´encaixona i arribem al refugi Xilè. D´allà el camí a través del bosc, amb paisatges inoblidables ens porta al campament base de les Torres, on els muntanyencs esperen les condicions climàtiques adequades per poder escalar les verticals parets de 900 metres de desnivell. En una hora més arribem al mirador de les Torres, espectacular amfiteatre natural al peu de les imponents i verticals torres de granit, que arriben als 2800 metres d´alçada. Tornem pel mateix camí. Són unes 7 hores en total de caminada. Campament Las Torres (PC)

Dia 11: NAVEGACIÓ PEL LLAC PEHOÉ I SENDERISME PEL VALLE DEL FRANCÉS
Ben aviat, anirem cap al port i creuarem en vaixell el llac Pehoé, per desembarcar uns 45 minuts després a l´àrea del Refugi Pehoé. Des d´allà a peu ens dirigirem al Valle del Francés, una espectacular vall glacial que descendeix de l´interior del massís cap al llac Nordenskjold, flanquejat per los Cuernos a l´est i per l´imponent Paine Grande (3050 metres) a l´oest.
Remuntarem la vall fins als miradors intermedis, que ofereixen esplèndides vistes sobre el Paine Grande i les seves glaceres penjants i sobre los Cuernos del Paine amb les seves peculiars tonalitats de roca fosca i clara, que sovint podem veure reflexades en els llacs. El bosc i el soroll ocasionat pel vent i les contínues caigudes de gel i neu dels vessants del Paine Grande donen un marc espectacular a aquesta caminada. Descendim pel mateix camí fins al peu de la vall, i després tornem a l´oest, vorejant el llac Skottberg i arribant al nostre campament que aquesta nit serà junt al Lodge Paine Grande. Total 5/6 h de caminada.
Campament (PC)

Dia 12: MIRADORS DE LOS CUERNOS I GLACIAR GREY
Un altre dia inoblidable, dedicat a visitar els millors miradors del parc. Ens traslladarem a la zona de Pudeto i des d´allà accedirem al Salto Grande, una cascada impactant d´aproximadament 10 metres d´alçada on el llac Nordenskjold bolca les seves aigües al Llac Pehoé. Des d´aquest punt, continuarem 2 Km fins arribar al mirador de los Cuernos. Admirarem la magestuosa vista de Los Cuernos del Paine i el Paine Grande. Continuarem el nostre recorregut accedint al sector del Lago Grey. Després arribarem a la península, des d´on podrem veure el Glaciar Grey d´aproximadament 300 Km quadrats d´extenció i 25 Km de llargada. Després del migdia, i continuant cap al sud, ens dirigirem al nostre allotjament a Puerto Natales. (MP - dormir - esmorzar - picnic)

Dia 13: PUERTO NATALES - RIO GRANDE
Aquest dia ens espera un llarg viatge, però sens dubte valdrà la pena ja que aprofitarem el nostre temps al màxim per conèixer i recórrer el sud de Xile i arribar al vespre a una típica estancia patagònica dins de la província de Terra del Foc a Argentina. Per aconseguir-ho sortirem al voltant de les 8 h, des de Puerto Natales. Després emprenem camí cap a la "Primera Angostura" on creuem l´Estret de Magallanes a bord d´un Ferri (20 minuts aprox.). Després, entrarem a l´Argentina pel Pas fronterer de Sant Sebastià. Passarem per Rio Grande i uns 65 km després, arribarem a la nostra estancia Patagònica, on ens esperen amb un típic xai a la graella per sopar. Dormirem en refugi (PC)

Dia 14: RIO GRANDE - USHUAIA - PARC NACIONAL TIERRA DEL FUEGO
Al matí, després d´esmorzar coneixerem les instal·lacions de la estancia i les activitats típiques com l´arreo d´ovelles amb gossos i detalls de la producció de llana. A mig matí seguirem el nostre camí, vorejant el llac Fagnano en plena serralada dels Andes per arribar al nostre últim destí, Ushuaia.
Allà farem una excursió al Parc Nacional de Tierra del Fuego, el racó de l´illa que limita amb Xile. Aquí la serralada cau al mar donant l´espectacular marc que caracteritza l´illa. Tornem a pernoctar a la ciutat d´Ushuaia. (MP)

Dia 15: USHUAIA - NAVEGACIÓ CANAL BEAGLE
Després d´esmorzar ens traslladarem al port d´Ushuaia, i des d´allà embarcarem per navegar pel llegendari Canal de Beagle, visitant l´illa Alícia on trobarem una colònia de llops marins d´un i dos pèls, després l´illa dels Ocells on habiten corbs marins reals i imperials i per últim, visitarem el Far Les Eclaireurs construït el 1919. Amb vistes inoblidables de la serralada Darwin a les nostres esquenes i la serralada dels Andes sobre la ciutat d´Ushuaia, tornem al port. Tarda lliure. (DE)
Excursió opcional (no inclosa en el programa): Estancia Harbeton amb caminada a pingüineres.

Dia 16: USHUAIA - BUENOS AIRES
Després de l´esmorzar disposarem de temps lliure per recórrer la ciutat més austral del món, situada al nord del canal de Beagle. A la tarda ens traslladem a l´aeroport d´Ushuaia per tornar a Buenos Aires i enllaçar amb el vol internacional.
* Si no s´agafa el vol aquest dia, s´haurà d´afegir una nit extra al programa.

Dia 17: ARRIBADA A BARCELONA

PC: Pensió complerta - MP: Mitja pensió - DE: Dormir i esmorzar

*Nota: Aquestes dades són orientatives, i per tant podran ser modificades en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.


Preus:
Preus per persona:
2.420 € en habitació compartida i bany compartit, generalment són de 4 persones
2.785 € en habitació doble amb bany privat
(els preus poden variar depenent del canvi del dòlar USD)

Què inclou:
- Guia acompanyant durant totes les activitats del programa
- Guia de Muntanya durant els recorreguts de senderisme
- Excursió al Glaciar Perito Moreno
- Navegació pel Llac Pehoé
- Navegació pel Canal de Beagle
- Transports interiors especificats. Els transports es realitzen combinant serveis regulars i privats.
- Allotjaments i àpats especificats en el programa
- Tendes d´acampada, sac de dormir amb funda interior, màrfega, tenda menjador amb taula, tenda cuina i vaixella pels dies de campament
- Assessorament en temes de muntanya i material necessari

No inclou:
- Vol internacional
- Vols interiors Buenos Aires - El Calafate i Ushuaia - Buenos Aires
- Taxes d´aeroport
- Taxes d´entrada als Parcs Nacionals (65 euros aprox.)
- Propines
- Suplement si es viatja de l´1 de novembre 2017 al 31 de gener 2018: 150€ per persona
- Trasllats entre aeroports i trasllats no especificats en el programa
- Asseg. d´anulació (fins a 4000€) i assistència en viatge per malaltia o accident: 122 € per persona
- Tot el no especificat en l´apartat anterior.
* Si no s´agafa el vol el dia 16, s´haurà d´afegir una nit extra al programa.
Información facilitada por Giroguies Senderisme Revisado el 01/06/2018Inicio | ¿Quienes somos? | Nota Legal | Contacta con nosotros | Publicidad
Excepto donde se indique, el contenido de este sitio web está protegido por una licencia Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018