ACAMINAR TRAVEL 
      
      ACAMINAR TRAVEL
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Revista > Llistat > Article
26/02/2021 Iniciar sessió Registrar-me es català en


      CORDADA

Revista - Propostes (Propostes d`activitats d`empreses i entitats)
Per barrancs i cims de la Mariola
EditorPilar Beltrán Sanz
Data28/11/2016

Travessia barrancs i  cims de la Mariola

Aquesta travessia recorre en quatre etapes el perímetre de les parts oriental i nord de la Mariola. Arranca amb una ruta pel fantàstic estret que apropa la Mariola al Carrascal de la Font Roja, accedix a l’abrupte vessant nord-oriental per un impressionant barranc, i ens apropa a 6 dipòsits de neu i a diversos masos tradicionals.

1a etapa. D’Alcoi a Alcoi. 16 Km.

Amb eixida a Alcoi (562 m), recorre l’extrem sud de la part oriental de la serra.

Des del barri de Batoi, el camí baixa a un riu (580 m) i continua riu amunt fins a arribar a l’estret (690 m). Tot seguit, ascendix fins a un castell en ruïnes (750 m) des d’on busca, entre el pinar, un altre curs d’aigua (740 m). Continua el curs de l’aigua i, poc després, ascendix per la carena d’aquest contrafort de la serra fins que, passat un coll (880 m), baixa a una font (770 m). Arribat a aquest punt, el camí s’endinsa per un barranc per pujar tot seguit a l’alt (1.057 m). Després d’oferir unes vistes panoràmiques de tota la serra i del barranc als peus, s’apropa a una ermita (921 m). De seguida, el camí baixa a una altra font, just abans d’arribar a un antic preventori (760 m). Aleshores, el camí davalla en un moment a Alcoi per la vora d’un barranc.

2a etapa. D’Alcoi a Cocentaina. 14,5 Km.

L’etapa dóna accés al vessant nord-oriental des del sud-est i permet gaudir de passada del plàcid paisatge de l’interior de la serra, que contrasta amb el de les cotes més altes i el del perímetre extern.

Amb eixida a Alcoi (562 m), el camí entra a la serra per un barranc espectacular i, després de passar diversos masos, arriba a una font i una bassa (1.030 m) als peus del Montcabrer. Des d’ací, ascendix per un barranc fins a la carena (1.300 m). Per la carena va cap a unes penyes (1.354 m) i descendix fins a un canaló (1.100 m), per on davalla a una font (990 m). Després la senda baixa fins a un coll (980 m). Per la part de la solana d’aquesta punta de la serra, la senda descendix, rocosa, fins a un pla (710 m) i des d’allà a una ermita (550 m). Aleshores, només li resta un passeig per a arribar a la vila de Cocentaina (434 m).

3a etapa. De Cocentaina a Muro. 13,5 Km.

L’etapa recorre la façana nord-oriental de la serra. Els penya-segats, els pedregals i l’ascensió al Montcabrer fan que aquesta ruta siga molt muntanyera.

Amb eixida a Cocentaina (434 m), i després d’una aproximació, el camí passa dos fonts i ascendix per un barranc preciós fins a una altra font (960 m). Després d’uns metres, puja un poc fins a un pla (1.050 m), i discorre per aquesta cota fins a un pedregal, per on ascendix abans d’eixir tot seguit a una font (1.105 m). Des d’ací, la senda s’empina per un altre pedregal i puja un poc més suau en zig-zag fins a uns abrics, des d’on en un moment ix a la carena (1.300 m). Prosseguix per la carena fins a coronar el Montcabrer (1.390 m). Després retorna als peus del penyal, on hi ha una font (1.330 m), i avança fins a un encreuament de camins (1.188 m), des d’on descendix a un mas (1.078 m). Pel fons d’un barranc ombrienc, el camí ix a una altra font (700 m) i, des d’ací, baixa fins a Muro (410 m).

4a etapa. De Muro a Alcoi. 18,5 Km.

L’etapa és un recorregut pels alts de vessant nord i, ja de tornada a Alcoi, per l’interior de la serra.

S’inicia a Muro de l’Alcoi (410 m) i, després d’una aproximació, el camí ascendix fins a arribar a un pla (800 m). Des d’ací avança per la carena fins als peus d’un pic (1.098 m), fins que, per un sender, baixa al Mas dels Arbres i continua fins a la Font de Mariola. Després de passar prop de diversos masos, el camí retorna al Barranc del Cint, des d’on en un moment baixa a Alcoi.

Aquesta travessia Nord-oriental es pot acurtar 1 dia/1 nit, sense perdre massa sentit, suprimint la primera etapa.

  Fes clic en la imatge que vols veure
Mas de Llopis


Vista des de la Serra
Vista del Pic Negre
Cim del Montcabrer


      ACAMINAR TRAVEL

Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018