TABEI ADVENTURES
      
      ACAMINAR TRAVEL
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Revista > Llistat > Article
26/02/2021 Iniciar sessió Registrar-me es català en


      TABEI ADVENTURES

Revista - Propostes (Propostes d`activitats d`empreses i entitats)
Excursió a la Penya Foradada
EditorPau Avellan
Data16/05/2006

Excursió a la Penya Foradada

Comarca: Marina Alta (Vall de Gallinera)
Eixida: a les 8.00 h des de la Casa de la Cultura
Data: 20 de maig
Temps: unes tres hores per pujar i baixar
Dificultat: poca

Com aplegar:
Agafarem la carretera que ens porta a Tavernes de Valldigna per anar cap a Gandia, abans d’aplegar al final d’Oliva, a mà dreta agafarem la carretera que ens portarà a Pego. A l’entrada, a mà dreta agafarem la carretera que ens du a l’Atzúbia. Deixarem els poblets de Benirrama, de Benialí i de Benissivà, per aplegar al poble de partida, Benitaia.
Descripció:
“Situada al capdamunt i quasi enmig de la llarga i abrupta cresta cimalera de l’ombria de la Vall de Gallinera, d’aqueixa enlairada i fenomenal balconada de l’altiplà d’Alcalà, la penya Forada és, sens dubte, amb el seu ben traçat arc, la penya més singular, vistent i popular de tota la Vall, la seua senyera i la que li dóna nom a tota la serra, tot i no ser la més elevada (...)”
“Talaia de llum, arc tibant i ben traçat per l’atzar, ull fitant la mar, portal obert als solixents, les llunes i les brises marineres, la penya Foradada, grotesca, bella i gaudiana, va ser visitada i escollida pels nostres primitius avantpassats que possiblement hi construïren un assentament (...)”
“Però la millor ruta, la més plaent, valenta i profitosa, és des del cor mateix de la vall, tot prenent qualsevol de les antigues sendes de ferradura dels tres bonics pobles que s’emplacen al seu davall, Alpatró, la Carroja i Benitaia, les quals conflueixen en una sola, als purs faldars llevantins de la penya, al repeu de l’alta cinglera de l’ombria.”
El que hi ha entres cometes és cosa de Joan Pellicer Bataller publicat en “Meravelles de Diània. Camins, paratges i paisatges de les comarques centrals valencianes”

Cal portar solament menjar per esmorzar. Dinarem paella. Places limitades. Cal apuntar-se.      ACAMINAR TRAVEL

Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018