BONVIURE
      
      AMADABLAM AVENTURA
      Regístrate y podrás suscribirte al boletín de senderismo
Inicio Directorio Catálogo Agenda Revista Territorio Enlaces Extranet
> Directorio > España > Cataluña > Barcelona > Bonviure
05/07/2020 Iniciar sesión Registrarme español ca en

3 - 11 de Desembre. SENEGAL I GÀMBIA. Camins solidaris a la Costa del Somriure i Casamance.
Título: 3 - 11 de Desembre. SENEGAL I GÀMBIA. Camins solidaris a la Costa del Somriure i Casamance.
Tipo de Producto: Estancias con guía  [?]
Idiomas: Catalán
Organización: Guiado [?]
Duración: Puente 
  9 días de viaje
  6 días de actividad
  7 noches de alojamiento
Nivel: Bajo  (*)
   Dificultad técnica:   Fácil [?]
   Esfuerzo físico:   Bajo [?]
Alojamientos: Casa familiar, Aloj. Rural
Transportes: Bus privado, Avión
Entorno: Llano, Costa, Pueblos / ciudades
Interés: Turístico, Naturaleza, Paisaje, Cultural, Social
Usuarios: Parejas, Grupo de amigos, Singles, Senior
Participantes: mínimo=4 máximo=12
Ver imagen mas grande

Info y reservas
626 887 243
93 823 05 27
DILLUNS A DIVENDRES DE 10-14 H I DE 16-19 H. RESPOSTA D`EMAILS EN MENYS DE 48 H.
Contactar Bonviure
Fechas y precios:
03/12/2016-11/12/2016
810 €
, sense vols
30 €
, Suplement grup 8-9 pax
70 €
, Suplement grup 4-7 pax
Descripción
Senegal i Gàmbia seran per a molts un excel·lent bateig de viatges a l’Àfrica negra. La prosperitat que estan vivint Senegal i Gàmbia en els darrers anys els fan països segurs, amables i amb serveis turístics dignes. Aquest fets juntament amb la varietat de paisatges que caminarem i amb l’empatia acollidora, vital i creativa dels seus habitants faran de l’experiència un gustós caminar solidari ben ric en intercanvis culturals. Treballem amb una ONG amb guia local de parla catalana que desenvolupa iniciatives turístiques responsables, sostenibles i solidàries.

Un viatge a Senegal i Gàmbia per viure de primer mà la diversitat d´ètnies i comunitats d´aquesta interessant regió oest africana que ens permetrà descobrir i conviure amb les seves tradicions i estils de vida .

Palmeres i arrossars es barregen entre la vegetació tropical d´aquesta regió d´ambient fresc i de colors intensos.

El contacte amb la gent local i l´intercanvi cultural seran els eixos que guiaran el viatge, oferint una experiència caracteritzada pel compromís amb un turisme responsable i l´autenticitat de les experiències viscudes .

ELS PUNTS FORTS DEL VIATGE

* Vegetació tropical, platges, palmeres i arrossars. Ambient fresc i colors intensos.

* Contacte amb la població local i l´intercanvi cultural.

* De la mà d’un guia local que ens farà viure i entendre la nostra experiència del viatge, català que hi resideix des de fa 20 anys i parla les llengües locals.

* Amb la comoditat de dormir cada nit en habitacions dobles, en la majoria dels allotjaments amb bany i dutxa a l’interior. Grup reduït com a màxim 12 participants.

* Experiència enriquidora de turisme responsable. Treballem amb una ONG que desenvolupa iniciatives turístiques responsables, sostenibles i solidàries.


El grup musical Txarango visita la Casamance: http://txarango.com/caparan/


DIA A DIA
Dia 1, dissabte 3 de Desembre. Barcelona - Banjul
Arribada de nit a l´aeroport de Banjul (Yundum). Trasllat en vehicle privat a una casa rural situada a la costa atlàntica on ens allotjarem.

Allotjament en lodges (cabanes amb habitacions dobles).


Dia 2, diumenge 4 de Desembre. Tujereng – Thionk Essyl
Al matí gaudirem d´un autèntic esmorzar africà, tot amb productes locals. Un cop esmorzats, ens dirigirem caminant ( uns 15 minuts ) a la costa atlàntica per fer el primer bany del viatge en una platja verge. Seguidament, començarem la ruta cap a la Casamance, creuarem la frontera entre Senegal i Gàmbia i ens endinsarem als boscos del Boulouf fins arribar a Thionk Essyl, un poble d’ètnia Diola. A l‘arribada, dinarem a casa d´una família, un dinar tradicional. Per la tarda coneixerem caminant diferents barris i projectes de col.laboració a Thionk Essyl.

Ens allotjarem en lodges (cabanes amb habitacions dobles), al “campament Abekum”, gestionat pels joves de Thionk Essyl, per gaudir del paratge situat entre mangos, tarongers i baobabs.

Passejada per Thionk Essyl: 2:00 hores


Dia 3, dilluns 5 de Desembre. Thionk Essyl
Aquest dia el dedicarem a visitar els llocs més tradicionals de Thionk Essyl, com el bosc sagrat i altres llocs d´interès on es realitzen els rituals d´aquesta ètnia, un poble que manté els seus costums. Recorrerem caminant el bosc de Tendouk i descobrirem horts i arrossars fins a arribar al poble de Dionki on gaudirem d’un dinar tradicional. La tornada la farem en cotxe fins a Thionk Essyl, gaudint d’un preciós recorregut a la riba del riu. Per la tarda, farem una excursió entre manglars per una zona propera al riu amb possibilitat de banyar-se.Soparem a casa d´una família, on gaudirem de la vida dels diola i la seva hospitalitat.

Segona nit en lodges, al mateix indret de la nit anterior.

Distància 8 kms. Durada de la caminada ( inclou les aturades ) : 4 hores. Per la tarda 2 hores més d´excursió ( opcional )


Dia 4, dimarts 6 de Desembre. Thionk Essyl – Effrane
Ben d´hora pel matí sortirem en barca cap a Karabane, deixarem la regió del Boulouf per dirigir-­‐ nos a la regió de la baixa Casamance. Farem un interessant trajecte per riu on descobrirem un paisatge verge entre manglars i pobles d’ètnia diola, situats a la riba del riu.
Arribarem a l’illa de Karabane on dinarem i gaudirem d’un ambient plenament tropical, entre mangos i palmeres. Seguidament ens dirigirem cap a l´illa d´Effrane, on gaudirem de l´ambient tranquil i relaxat d´aquest petit poblet pesquer situat en una illa del riu Casamance on descansarem i ens prepararem pel trekking de l’endemà.

Allotjament en lodges en habitacions dobles a Effrane.


Dia 5, dimecres 7 de Desembre. Effrane – Kagnout – Mlomp – Oussouye
Sortirem amb vehicle fins al poble de Kagnout situat a 8km d’Elinkine,i farem una excursió caminant entre fromagers i arrossars fins al poble de M’Lomp , famós per la seva notable arquitectura i les seves cases de fang construïdes a dos nivells. Descoberta del poble a través de la visita guiada a un petit però molt interesant museu situat a una casa impluvium al ben mig deM’Lomp. Seguidament ens dirigirem a Oussouye en vehicle. Dinarem a Oussouye. A la tarda, podrem gaudir de la visita a aquest poble d´agricultors, entre els seus camps de cultiu i la seva vida quotidiana, impregnada de fortes tradicions ancestrals i on encara es conserva la figura del rei.

Allotjament en casa d’hostes en habitacions dobles.

Distància: 7 kms. Durada de la caminada ( inclou aturades ): 3 hores.


Dia 6,dijous 8 de Desembre. Oussouye – Niambalang - Oussouye
Un cop haguem esmorzat, dedicarem el matí a visitar un grup de dones artesanes que es dediquen a treballar la fulla de palma de forma tradicional i ens ensenyaran a elaborar una peça de decoració. Un cop finalitzada l´activitat, gaudirem tots junts d´un dinar tradicional.
Per la tarda, ens prepararem per fer una ruta en bicicleta de muntanya entre arrossars i manglars fins al petit poble de Niambalang.
Per la nit, celebrarem una petita festa amb un sopar especial a ritme de música Diola en companyia d’un grup de músics locals on gaudirem dels sons dels griots de la regió de la Cassamance.

Distància en BTT: 16 kms. Camins sense dificultat tècnica ni desnivell.

Opcionalment es podrà fer un recorregut a peu fins a Niambalang ( tornada a Diembering en vehicle ) Distància: 8 kms. Durada de la caminada ( inclou aturades ): 4 hores.

Allotjament per segona nit en la mateixa casa a Oussouye.


Dia 7, Divendres 9 de Desembre. Oussouye – Ziguinchor – Tanji (Gàmbia)
Esmorzarem i emprendrem la ruta de tornada cap a Gàmbia. Realitzarem un trajecte per carretera on creuarem el riu Casamance i ens dirigirem cap a les terres de Kiang, a Gàmbia . Passarem de les terres tropicals de la Casamance a les terres àrides de Gàmbia. Un cop entrem a Gàmbia ens dirigirem cap a Tanji, un poble pesquer on presenciarem el tràfec de les barques arribant a la costa per veure com es descarrega el peix i com es prepara per vendre’l immediatament o bé assecar‐lo o fumar‐lo per vendre’l terra endins. Una explosió de colors, moviment i treballs ben coordinats enmig d´una gran multitud.

Allotjament en una casa d´hostes en habitacions dobles.


Dia 8, Dissabte 10 de Desembre. Tanji - Aeroport - Barcelona
Un cop haguem esmorzat ens posarem en marxa cap a Serekunda, ciutat d’encreuament de camins i de bullici de gent. Ens passejarem pel seu mercat tradicional de menjar i artesania. Visitarem una família que es dedica a l´estampació professional de teles, anomenades taiendai. A l´hora de dinar, ens desplaçarem fins a la costa, a Tujereng. Després de l´àpat, tindrem una estona lliure per passejar, banyar-nos a la platja... Després tornarem a Tanji, a l´allotjament de la nit abans, a on haurem deixat les maletes. Temps per dutxar-nos i canviar-nos de roba, acabar de fer les maletes i relaxar-nos. Soparem al mateix allotjament i anirem a l´aeroport de Banjul. Vol de tornada a Barcelona, a on arribem l´endemà ( diumenge 11 de desembre ) al matí ben d´hora.

PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L´ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.


FITXA TÈCNICA

PREUS:
OFERTA!!
810€ sense vols.
** Suplement grup 8-9 pax: 30 €
** Suplement grup 4-7 pax: 70 €

Nombre màxim de participants: 12

INCLOU

Allotjament de tots els dies (7 nits) en habitacions dobles.

Tots els àpats a Gàmbia i Senegal.

Sopar especial + festa tradicional amb música Diola la darrera nit a Oussouye.

Tots els trasllats per seguir el programa descrit en el Dia a dia. En transport privat.

Els transports fluvials.

El guia local catalanoparlant que domina perfectament les llengües locals (wolof, diola, mandinga) i bon coneixedor de la regió.

L’excursió en bicicleta a Oussouye.

Les activitats detallades al Dia a dia i les visites a las entitats i projectes.

Un taller d´artesania.

Assegurança d’accidents a muntanya.

Assegurança en viatges bàsica (per malaltia comuna).

Direcció i gestió tècnica del viatge.

L´IVA.

NO INCLOU

El visat per creuar de Senegal a Gàmbia (s’obté a la frontera), uns 25€. Les begudes dels àpats. Les propines. Tot el no especificat en l’apartat “Inclou”.

DOCUMENTACIÓ I VISATS. VACUNES.

Cal PASSAPORT amb més de 6 mesos de vigència. No és necessari l’obtenció de visat abans del viatge.
Tant per entrar a Gàmbia per l’aeroport de Banjul com per passar la frontera de Gàmbia a Senegal, no cal cap visat.
Per tornar a entrar des de Senegal a Gàmbia us caldrà pagar les taxes de visat (25€) quan travesseu la frontera (el tràmit es fa in situ).

Més informació a
http://www.exteriores.gob.es/Portal/es/ServiciosAlCiudadano/SiViajasAlExtranjero/Paginas/DetalleRecomendacion.aspx?IdP=161

Vacunes: en principi, cap d’obligatòria. Excepció: la de la febre groga si has estat en zones de risc (alguns països amb zones tropicals de l’Africa, del centre i sud Amèrica).

Més informació a:
http://www.msssi.gob.es/profesionales/saludPaises.do

NIVELL

Itineraris amb molt poc desnivell. Distàncies entre 8km i 12km. Hores de caminada efectives entre 2h i 5h. Camins i senders sense dificultat tècnica en terreny terrós.

MATERIAL

Calçat de senderisme, vestimenta per capes amb impermeable-paravent. Pals per caminar, si en fas servir habitualment. Motxilla petita per les excursions. Gorra, ulleres de sol, cremes solars. Banyador, tovallola i xancletes. Bossa de viatge on podreu posar la resta de la roba i objectes personals. Abans del viatge us enviarem un llistat exhaustiu del material.

ELS ALLOTJAMENTS

En cases d’hostes i lodges (cabanes), sempre en habitacions dobles, amb llits individuals. La primera i les 3 darreres nits, bany privat amb dutxa a totes les habitacions (bany i dutxa exteriors, compartits, la segona, tercera i quarta nits).
La majoria dels allotjaments són senzills i bàsics, però ofereixen comoditat i ens faciliten el contacte amb la gent local. El nostre objectiu és oferir-vos un viatge caracteritzat pel compromís amb un turisme responsable i l´autenticitat de les experiències viscudes.

SI VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE ELS ALLOTJAMENTS, SI US PLAU, CONSULTA´NS-HO.

A l’hora de compartir habitació òbviament es prioritzaran les preferències personals de compartició (parelles, amics/gues, afinitats sorgides en el primer dia de coneixença, etc...). Si no hi ha cap preferència d’aquesta mena, el guia buscarà el consens dels participants per trobar la millor solució possible a la distribució, podent-se donar el cas d’alguna habitació compartida per persones de diferent sexe.

ELS VIATGES DE SENDERISME O TREKKING DE BONVIURE, ALLOTJAMENTS, TRÀNSFERTS I CONVIVÈNCIA

En tots els nostres viatges preval el caràcter de senderisme i de viatge per sobre del caràcter turístic convencional. Això normalment ens obliga a emprar serveis d’allotjament, trànsferts i d’altres que no són els estàndards, degut precisament al valor de cercar allò més autèntic possible dins d’un viatge de senderisme comercial que garanteixi un satisfactori, fàcil i com més estret millor contacte amb la natura. Aquest fet implica que molts dels allotjaments i trànsferts que emprem els escollim en equilibri entre la comoditat-correcció-pràctic i la ubicació especial per allotjar-nos o realitzar les caminades. Per tant no som una agència de viatges que cerquem els allotjaments segons el luxe o comoditat extra que atorguen. Per tant abans d’apuntar-vos a un viatge assegureu-vos que els allotjaments són els vàlids per vosaltres i no doneu per assentat que el tipus d’allotjament –categoria, comoditat, etc- que vàreu tenir en un viatge nostre anterior es doni en el present o futur, cada viatge és diferent i alhora està pensat per satisfer als participants. Però alhora no podem satisfer en tots els viatges la mateixa categoria d’allotjament.

Bona part dels nostres viatges es desenvolupen en països poc desenvolupats –o bé en zones de països occidentals amb pocs serveis- en que el grau d’infraestructures en vies de comunicació i d’allotjaments és molt bàsica i alhora els costums i ritmes horaris són ben diferents als occidentals, per tant el grau d’imprevistos possibles també és elevat. Sempre treballem per a minimitzar al màxim aquest imprevistos però heu de ser conscients de que si el destí que us apunteu és dins aquest tipus de països els imprevistos són possibles.

En tots els nostres viatges la relació amb el grup i amb el guia és molt estreta, es camina, es menja, es comparteixen inclemències meteorològiques i a vegades es dorm en grup –refugis, albergs, etc-. És imprescindible, doncs, que quan us apunteu a un viatge de senderisme o trekking sigueu conscients de que és un viatge en grup i que el vostre comportament i estat d’ànim ajuda, en ser positiu, al bon desenvolupament del viatge molt més que en un viatge convencional.

ASSEGURANCES

Bonviure inclou, en aquest viatge una assegurança d´accidents en muntanya, que cobreix únicament els primers auxilis i trasllat de l´accidentat a un centre hospitalari o mèdic i hospitalització si són necessaris (amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). És una pòlissa de reemborsament que podeu emprar en cas d’accident, primer abonant els diners i després amb les factures i informe mèdic pertinent us retornaran les quanties incloses per l’assegurança. Es necessari que en consulteu la cobertura a http://www.bonviure.com/documents/81842021.pdf

En aquest viatge també està inclosa una assegurança de viatge bàsica (per malaltia, accident o repatriació no associats a l’excursionisme, amb quanties de cobertura limitades i sense que s’inclogui a priori la assistència d’un acompanyant). Es necessari que en consulteu la cobertura a http://www.bonviure.com/documents/87468593.pdf

Si voleu ampliar l’assegurança, nosaltres us ho podem gestionar: consulteu les assegurances que us podem oferir en la nostra pàgina inicial a l´etiqueta del RACÓ DEL BONVIVANT i dins l´apartat LES ASSEGURANCES DE VIATGE o bé truqueu-nos o escriviu-nos per demanar-nos informació: http://www.bonviure.com/senderisme.php?page=raco-client

Aquestes assegurances no cobreixen els trams exposats al vulcanisme i Bonviure no es fa responsable dels efectes ocasionats per activitats sísmiques o volcàniques.

Igualment, si esteu interessats en contractar una ASSEGURANÇA DE CANCEL•LACIÓ DEL VIATGE, Bonviure us la pot proporcionar (cost a partir de 35€). Per tal que tingui validesa legal, CAL QUE ENS LA SOL•LICITEU AL MATEIX MOMENT EN QUÈ FEU EL PAGAMENT DE LA PRIMERA BESTRETA O COM A MÀXIM 4 DIES. Cliqueu aquí per consultar la cobertura i condicions: http://www.bonviure.com/documents/89290242.pdf

RESERVES

Podeu fer-ho clicant al botó SOL•LICITUD DE PLACES I RESERVA que trobareu dins el viatge.
Per telèfon trucant al 93 823 0527 O BÉ AL 626 887 243.
Per e-mail escrivint a bonviure@bonviure.com

Contactarem amb vosaltres per e-mail o per telèfon i us direm si disposem de places per aquest viatge.

Un cop sapigueu si disposem de places en aquest viatge i voleu reservar-ne una/es cal fer un ingrés d´una bestreta de 300 € per persona al compte corrent que us indicarem.

Fet l´ingrés, envieu un e-mail a bonviure@bonviure.com o truqueu-nos per poder confirmar-vos que l´hem rebut. La resta de diners els ingressareu posteriorment. Finalment quan arribin les dates del viatge, a través del vostre correu electrònic rebreu les últimes informacions com el lloc i hora de trobada del grup, material que cal dur, el temps que es preveu etc.


Nombre mínim de participants: 8

“A Bonviure realitzem la immensa majoria de viatges, inclús amb places inferiors a les mínimes. Si vols, pots saber el nombre de participants apuntats en el moment de la teva reserva, demanant-nos-ho. Per la realització d’aquest viatge és necessita un grup mínim. En cas de no arribar a aquest mínim, o per alguna causa de força major, l´agència podrà a anul•lar el viatge fins a 10 dies abans de la sortida, en aquest cas reemborsaríem al participant el total de les quantitats prèviament abonades a Bonviure”

"Segons l´article 157 del Reial Decret Legislatiu 1 / 2007 pel qual s´aprova el text refós de la Llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris els preus establerts en el contracte només es poden revisar, fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions del preu dels transports, inclòs el cost de carburant, les taxes i impostos relatius a determinats serveis i els tipus de canvi aplicats al viatge organitzat. "

"Bonviure GC 1829 no es fa responsable de les alteracions que puguin ocasionar-se en el programa i no assumirà les possibles despeses originades per vagues, retards, cancel•lacions o mal funcionament dels transports, inclemències climatològiques, estat de les carreteres, accidents, desastres naturals o qualsevol altra causa aliena a la responsabilitat de Bonviure."

GC-1829
Información facilitada por Bonviure Revisado el 18/11/2016Inicio | ¿Quienes somos? | Nota Legal | Contacta con nosotros | Publicidad
Excepto donde se indique, el contenido de este sitio web está protegido por una licencia Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018